Trust Ecommerce Europe
Handlekurven din er tom.
Ordre: kr 0,00
Total: kr 0,00
Fri frakt fra 1200 kr.
14 dagers returrett
2-5 dager levering
Kundeservice: [email protected]

Dickies

dickies aw 21

Dickies er et amerikansk merke som igjennom mange år har vært dominerende i salget av jobbklær. Dickies har skapt succes i moteverdenen, og erfaringene har de tatt med seg inn i sine moderne kolleksjoner av både casual moteklær og streetwear. 

View more
Casual og slitesterkt

Dickies startet i solfylte Texas i året 1922. E.E. ”Colonel” Dickie og C.N. Williamson er grundleggerne av firmaet som i starten hadde navneskiltet Williamson-Dickie Manufacturing stående forran firmaet. Senere ble navnet endret til det som vi kjenner i dag, nemlig ''Dickies''.

Dickies opplevde en konstant vekst gjennom sine første år. Først under Den Store Depresjonen i slutten av 1920-tallet begynte det å gå saktere. Veksten startet igjen da Dickies begynte å produsere millioner av uniformer til krigens helter under andre verdenskrig.

Etter krigen begynte Dickies å vende blikket mot det private markedet. Derfor begynte firmaet å introdusere en kolleksjon av hverdagsklær i hjemlandet sitt. Over de amerikanske grensene ble Dickies kjent i løpet av 1950-tallet. Her valgte texanske oljemenn å se mot Europa og Midtøsten etter nye olje eventyr. Og de tok Dickies med seg.

På 1980-tallet begynte Dickies virkelig å satse på produksjon av hverdagsklær. Dickies sine casual moteklær ble en slager i USA hvor de slitesterke klærne og det kjente navnet solgte produktet. Succesen har fortsatt helt til i dag. Dickies regnes i dag som USA's største produsenter av arbeidsklær, og i dag kan man se hverdagsklærne rundt i hele byen. Dickies har også slått rot i mange land rundt i verden uten virkelig å oppnå samme succes som i hjemlandet. Dickies har spesielt vært en succes i skatermiljøet, fordi her er klærnes slitestyrke en kjempe fordel.

I dag er Dickies en stor produsent av casual moteklær til den yngre generasjonen. Dickies produserer hovedsakelig klær til den mannelige delen av befolkningen, men har også en liten kolleksjon til det motsatte kjønn. Dickies har et stort produktsortiment som inneholder alt fra bukser, hettegenser og jakker til capser, sko og accessories.