Trust Ecommerce Europe
Handlekurven din er tom.
Ordre: kr 0,00
Total: kr 0,00
Fri frakt fra 1200 kr.
14 dagers returrett
2-5 dager levering
Kundeservice: [email protected]

Klokker

Klokken regnes som et tilbehør alle menn kan bruke med stil. Klokken er din moderne venn uansett høyde, bredde, stil eller formål. Du kan alltid finne en spennende klokke uansett anledning. Over finner du et stort utvalg av trendy klokker fra blant annet Les Deux, Konomo og Triwa.

View more
Trenden som aldri går av moten

Interessen for klokker har alltid vært stor hos mange menn, akkurat som sport og kvinner. Derfor har det gjennom tidene blitt skapt et hav av klokker som kan oppfylle selv den største kritikers ønske. Klokken har blitt regnet som et symbol på styrke og eleganse. Alle klokker har et bestemt utseende og derfor er det viktig å finne akkurat den klokken som passer til deg. Over finner du et stort utvalg av dagens reimer til en fornuftig pris. Vi har klassiske klokker, men vi har selvfølgelig også nyere design i vårt sortiment. 

Er du interessert i historien som ligger bak den trendy reimen på armen kan du lese om klokkens utvikling under.

Historien om tiden

Mennesket har alltid vært fascinert av tid. Vi har alltid ønsket å kontrollere den. Ved de gamle landbrukene var det nok å holde styr på dagene, når man skulle stå opp og når man skulle gå i seng, ved å se på solen. Men andre steder hadde tidsintervallene større betydning. Dette markerer starten for klokken slik vi kjenner den i dag. De første eksempler var i form av sol-, vann- og sandklokker. Egypterne har vært foran med mange ting igjennom tidene, og det sies at de første solklokkene ble funnet i pyramidenes hjemland, og kan dateres tilbake til en gang før vår tidsregning. I de gamle samfunn var det vannklokkene som spredde seg raskest, fordi de gjennom et døgn ga de mest presise resultatene, på grunn av klokkens uavhengighet av solens stråler. Tiden er et fenomen skapt av naturen, som har blitt videreutviklet av mennesket. I dag har mennesket nærmest blitt en slave for tiden med sitt stress og mas. Historien om klokken er også mye lengre.

De mekaniske klokkene

Helt nøyaktig når den mekaniske klokken ble oppfunnet er fortsatt uvisst. Spekulasjonene bygger på middelaldermanuskripter fra slutten av 1200-tallets Europa. Her henvises det til en ny og veldig kostbar klokke. Men som det gjelder for mange av de revolusjonerende oppfinnelser verden har sett, kjemper de forskjellige verdensdelene om retten til den originale idéen. I den asiatiske delen av verden mener man at de store astronomiske klokkene som ble bygget på 1000-tallet bør regnes som den første mekaniske klokken. De ble bygget på vannprinsippet, noe som gjør det vanskelig å kalle dem mekaniske. De europeiske klokkene adskilte seg fra dette prinsippet ved at lodd gikk opp og ned for å få klokken til å gå rundt. Det gjorde klokken motstandsdyktig overfor kulde, noe som var problematisk ved vannklokken.
De første mekaniske klokkene, som kan dokumenteres, ble konstruert i 1336 av den britiske Richard av Wallingford. Han skrev ned en så detaljert gjennomgang av sitt arbeid at man i dag vil kunne rekonstruere klokken. I siste del av 1300-tallet spredde klokken seg utover i Europa. Spesielt i klostrene var det fint å ha en klokke ettersom gudstjenestene helst skulle skje på bestemte tidspunkt. Senere ble klokken plassert på toppen av klokketårnet så hele byen skulle se den. Men først på 1500- og 1600-tallet begynte klokken å bli nøyaktig, og dermed kunne den påvirke menneskets hverdag. Klokken begynte spesielt å påvirke arbeidstidene. Det er mange som mener at klokken kan tilskrives en del av æren for den industrielle revolusjon på 1700-tallet. Her ble uttrykket ’tid er penger’ for første gang tatt i bruk, og effektivisering av arbeid ble et utbredt ledelsesfenomen. Tiden fikk større makt over mennesket, en makt som absolutt ikke har blitt mindre med årene.

Armbåndsurets fødsel

Da kanontorden brøt ut og landegrenser ble flyttet i 1914 fikk armbåndsuret sitt gjennombrudd. Før 1. Verdenskrig var lommeklokken den hotteste trenden. Ulempen var at det krevde tid og ikke minst ledige hender for å sjekke klokken. Under kamp var det av god grunn ikke alltid man kunne bruke den ene hånden til å lete etter lommeklokken. Det ble et stort problem når taktiske utfall var planlagt etter viserens rundgang. På daværende tidspunkt hadde ikke teknikken kommet langt nok til at man kunne ha radioutstyr eller andre kommunikasjonsteknologiske enheter med seg. Derfor skulle alle følge den tidsstyrte angrepsplanen. For å fikse dette problemet begynte en militær trend blandt offiserene å spre seg – de brukte lommeklokken rundt armen i et skinnhylster. Det gikk ikke mange måneder før trenden ble global, og klokker til håndleddet ble produsert for fullt. Etter krigen ble armbåndsuret en integrert del av herregarderoben. I dag ser vi nesten kun armbåndsur - selvom lommeklokken akkurat har funnet sin renessanse.

Takk for besøket

Hos 2trendy har vi en visjon om å være den første du tenker på av online klesbutikker når du skal handle det nyeste innenfor moteverdenen. Vi vil ikke tilby deg en overflod av herreklær. Vi vil tilby deg de riktige herreklærne som surfer på toppen av motebølgen. Vi forbedrer hele tiden utvalget vårt, så de klokkene du ser er av aller nyeste mote.
Samtidig med at vi har dagens utvalg, er vi også opptatt av din kjøpsopplevelse. Derfor tilbyr vi å sende pakken din med vår gratis levering på ordre over 1000,-. Innenfor to-fem hverdager kan du forvente en av Post Norges rødkledde budbringere stå foran døren din med en ny klokke til deg. På den måten kan du enkelt holde styr på både tiden og moten.